Opholdsstedet Vividus 1 har til huse i et nedlagt landbrugs ejendom, med halvanden tønder land på Dragsgaardsvej 4, i landsbyen Bælum i Østhimmerland, her er en lille kilometer til indkøbs muligheder, skole, med overbygning, børnehave, idrætshal og ungdomsskole.

Selve bygningerne er renoveret, så der nu er ca. 300 kvm, indeholdende 9 værelser, 2 stuer, 3 badeværelser køkken alrum,  vaske rum, værksted og uudnyttet lofts rum.  På første salen er der indrettet en opholdsstue til de større børn med fjernsyn, playstation mm. samt et opholdsrum til de mindre børn med fjensyn, playstation bordfodbold og mulighed for at sy, male og spille spil, pc og læse.

Herudover er der udhuse på ca. 100 kvm.

På værkstedet er der værktøj til træ, metal samt div. bygningsværk. Vi inddrager så vidt muligt børnene i de daglige forpligtelser der hører en husstand til, så som græsslåning, klippe hæk mm.

Haven er indrettet med fodboldbane, junglebane, gynger, svævebane, stor bålhytte, legehus, kælkebakke, klatretårn mm.

Alle børn har deres eget værelse hvor barnet har medindflydelse på indretningen. På værelset må barnet have fjernsyn, telefon, dvd, pc og internet. Det er dog på betingelse af, at barnet forvalter disse ting, efter husets regler samt barnets udvikling.